maanantai 27. lokakuuta 2014

Eka viikko takana

Ensimmäinen viikko ruokavaliota takana ja olen tyytyväinen itseeni! Melko kivuttomasti on sujunut syömisten kanssa ja ainoastaan tiistaina teki mieli jotain herkkuja, mutta senkin yli pääsin hienosti. Töissä oli joka päivä jotain karkkia tarjolla, eikä mieleni edes tehnyt ottaa niitä, kun ennen olisin ottanut ainakin yhden tykkäsin taikka en. Vaikein paikka tuntui etukäteen olevan eilen sunnuntaina. Meille tuli vieraita ja jotain tarjottavaa piti keksiä. Tehtiin sitten niin, että Samuli valitsi pullapuolen tarjottavista ja minä sitten terveellisemmät eväät. Selvisin kahvipöydästä mielestäni voittajana ja teen kanssa söin omenalohkoja, porkkanatikkuja, pikku palasia banaania ja pähkinäsekoituksesta hieman. Vieraat toivat tuliaisiksi takassa paistettua savusttettua possun ulkofilettä. Sitä en voinut vastustaa, tuoksui NIIN hyvälle ja oli vielä lämmintä paketista avattaessa!  Kaikenkaikkiaan meni hienosti, eteenkin kun pelkäsin sortuvani munkkiin.

Veden jonti on tuottanut hieman ongelmia. On hieman vaikeaa saada juotua tarpeeksi, kun ruuan kanssa en saisi juoda, vaan vain ruokailujen välissä. Sitten jos saa juotua tarpeeksi, joutuu koko ajan hypätä vessasssa. Ruuan kanssa juomattomuutta kokeillaan siksi, että vatsa toimisi tehokkaammin ja jos vatsavaivoja saisi näin vähenemään. Eli vettä ei juoda ruualla, jottei se laimentaisi vatsahappoja ja näin vatsa tekisi työnsä tehokkaammin, vaan ruokailujen välissä, kun vatsa ei työskentele hapot saisivat ollakkin laimeampia, etteivät aiheuttaisi vatsaoireita. Minulla on poistettu sappirakko ja sen seurauksena sappinestettä tulee koko ajan. Nesteen pitäisi silti pysyä ohutsuolen puolella, kun vatsassa ei ole ruokaa, mutta sitä tuleekin kokoajan myös vatsan puolelle ja se aiheuttaa niitä vatsavaivoja. Näin lääkäri ainakin asian mulle selitti neljä vuotta sitten. Olen joutunut näiden vatsavaivojen takia syömään jatkuvasti vatsansuojalääkettä. Lääkärien meielestä ei ole ongelma syödä sitä vuosikausia, mutta minun mielestäni on. Nyt ruokavalion avulla koitetaan vähitellen päästä tästä lääkkeestä eroon.

Päivän kuvituksena olkoon realistinen kuvaotos lähtökohdasta, eli on mistä lähteä pudottamaan. Pienellä harjoittelulla voisi tältä kuulamatamilta tulla varsin oiva tulos. Kuva otettu kesällä, miehen sisarustan perheiden, omista yleisurheilukisoista.

Ruokailujen aikataulutuksen kanssa, en ole päässyt ihan tavoitteeseen. Ruokailujen välit eivät saisi olla yli 3h. Muuten syömiseen olen tyytyväinen. Kertaakaan ei ole ollut ähky olo syönnin jälkeen, kerran jätin ruokaa kun tuntui että olenkin jo täynnä. Jokaiselle ruokailulle on ollut pieni nälkä, muttei kuitenkaan sellaista kiljuvaakaan olotilaa, joka vaatisi syömään mitä hyvänsä nyt heti. Muutaman kerran olen tottumuksesta kävellyt jääkaapille katsomaan, että mitähän söisi ja sitten havahtunut siihen, enkä ole ottanut mitään.

Viikon paras sattuma tapahtui heti maanantaina. Samuli oli pelaamassa sulkapalloa ja minä tein sillä aikaa ruokaa. Tein kasvissose-linssikeittoa ja tämä oli ihan uusi ruokalaji meillä. Ruokaan laitoin omalta pihalta saadun ison kesäkurpitsan kuorineen (oli se viimeinen), kukkakaalta ja ruskeita pikalinssejä. Ruoka näytti vihreältä klönttimössöltä. kuin huonosti soseutetulta hernekeitolta jauhelihalla. Kun Samuli saapui kotiin, niin sanoin hänelle, että "Kulta tein meille ruokaa, anna sille mahdollisuus". Kun hän sitten näkin mun keitokset ei me voitu, kuin nauraa räkätää sille ruualle, Samulin ilmeelle ja mun lausahdukselle. No sille mössölle sitten annettiin se mahdollisuus! Samuli on usein aika ennakkoluuloinen uusia ruokia kohtaan. Mössö osoittautui ihan kelpo sapuskaksi, jopa melko maukkaaksi. Mutta koko viikon nyt sitten olen saanut kuulla "Anna sille mahdollisuus"- kommentteja.

Ekan viikon tulos on palkitseva. Vaaka näytti aamulla 86,6kg eli -2,5kg viime viikkoisseen.
Mittanauhalla en mitannut kotona viime viikolla, eri mittaajan ja eri mittanauhan tulokset eivät aina ole oikein vertailukelpoisia. Nyt mitat kotona itse mitattuna olivat:

  • Vy kapein kohta 92cm
  • Vy normaali kohta 98cm
  • Ly 108cm
  • Ry 103cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti