perjantai 30. tammikuuta 2015

Tonnikalapihvit

Bongasin tällaisen tonnikalapihvien ohjeen, jostain Facebookin fyhmästä ja päätin kokeilla tehdä niitä. 
Pihvien valmistus oli helppoa, kunhan malttoi paistaa sopivan miedolla lämmöllä riittävän kauan yhdeltä puolelta. Taikinasta tuli alkuun liian löysää, joten lisäsin yhden munan ja laitoin enemmän mantelijauhoja (ohje kirjoitettu käyttämilläni määrillä). Taikinasta olisi tullut varmaan velä parempaa, jos olisi valuttanut tonnikalasta nesteet pois, mutta kun ohjeessa neuvottiin laittamaan ne mukaan.
Pihveistä tuli todella hyviä! kaikki meillä tykkäsivät kovasti ja se on jo jotain se.




Tonnikalapihvit


2 prk tonnikalaa(toinen öljyssä, toinen vedessä)
200g raejuustoa
2 kananmunaa
1dl mantelijauhoa

mustapippurirouhetta
chilijauhetta
sinappia


Laita tonnikalat kulhoon (öljyt ja vedet mukaan)
Lisää kulhoon kananmunat ja raejuusto ja sekoita ainekset kunnolla.
Lisää joukkoon mausteet ja mantelijouhoja niin, että taikina saa vähän rakennetta. Sekoita kunnolla.
Muotoile  "taikinasta" kämmenien välissä palloja (määrästä tuli 12 kpl pienhköä pihviä) ja paina pallo varovasti kasaan pihvin muotoon ja paista kohtuullisen kuumalla pannulla n. 4 min per puoli.
Halutessaan voi pallon ennen muotoilua ja pannulle laittoa pyöritellä mantelirouheessa, jolloin paistopinnasta tulee rapea.

P.S. Tein toisella valmistuskerralla niin, etten laittanut tonnikalasta nesteitä mukaan. Pihveistä tuli kiinteämpiä ja helpompia paistaa. Pyörittelin pihvit myös mantelijauhossa ennen paistoa, tuli kivan rapea pinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti