maanantai 12. tammikuuta 2015

Linssikeitto

Lokakuussa kun projektiani käynnistelin ja pyysin ravinto-ohjaajaa apuun niin hän sisällytti ruokavalioon linssejä. Ne ovat aiemmin olleet minulle täysin vieras ruoka-aine. Urheasti sitten päätin kokeilla niitä. Linssit ovat erinomainen kasviperäisen proteiinin, kivennäisaineiden ja ravintokuidun lähde.

Ensimmäisellä kerralla kun linssikeittoa kokeilin tuli siitä esteettisesti hyvin kammoittavan näköistä. Se näytti lähimnnä vihreältä, tönkkö möykkyiseltä hernekeitolta. Maku oli kuitenkin ihan syötävä. 
No tämä toinen linssikeitto näyttää jo paremmalta ja oli ihan hyvää. Tein sitä tänään ison kattilallisen ja laitan pakkaseen, on sieltä sitten helppo napata evääksi töihin. Keiton ohjeeseen törmäsin Facebokin jonkin keskustelupalstan kautta. Ohjeen nimi vaati kokeilemaan, kun se oli "Maailman paras linssikeitto".

Tämän päiväinen lounas: Linssikeittoa, 1/2dl raejuustoa, 2x  Ruispala, Flooraa, Edam juustoa, kinkkuleike ja tomaatti.

Linssikeitto, 6 annosta 

2 rkl voita/ kookosöljyä (1rkl kumpaakin)
1 iso sipuli 
3 valkosipulinkynttä
2 tl kurkumajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl cajunmausteseosta (1tl piri piri- mausteseosta)
1,5-2 rkl suolaa
400 g tomaattimurskaa
400 g chilitomaattimurskaa
1,1 l vettä
3 dl punaisia linssejä kuivana (ruskeita pikalinssejä löytyi kaapista)
2 dl kermaa/ kookoskermaa (4% ruokakerma)
Kaada lisnnit siivilään ja huuhdo ne huolellisesti kylmällä vedellä. 
Hienonna sipuli ja valkosipuli. 
Laita sipulit, mausteet ja voi kattilaan. Kuullota kevyesti miedolla lämmöllä (ei saa ruskistua)
Lisää vesi ja tomaattimurskat. Anna kiehua muutama minuutti.
Lisää huuhdotut linssit.
 
Anna keiton kiehua 30 minuuttia
Lisää kerma. Anna hautua 5-10 minuuttia kannen alla ennen tarjoilua.
Huom: jos keitto maistuu valjulta, olet käyttänyt siihen liian vähän suolaa.

Linssikeiton alkuperäinen ohje löytyy TÄÄLTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti